flere søgemuligheder

10 store danske iværksættere

Har du overvejet at starte egen virksomhed? Læs om 10 danskere, der tog springet og skabte noget stort

10 tips til at begå dig på de sociale medier

Når du er jobsøgende, eller hvis du ønsker at fremme din karriere, er det vigtigt, at dine profiler på de sociale medier spiller 100 %. Se her hvordan du rammer tonerne rigtigt.

10 tips til jobsamtalen

Jobsamtalen er ikke en eksamen, men det betyder ikke, at man skal komme uforberedt

12 negotiation tips to help you come away happy.

When you and a prospective employer are sitting at the negotiating table, it is not only your salary that you can negotiate. Here is our guide on what to negotiate and how to do it.

2016: Topchefernes krav

Hvad kræver topcheferne af kandidaterne anno 2016?

4 mål for succes på LinkedIn

Hvordan skaber og måler du dine successer på LinkedIn, og hvad er en succes overhovedet?

90 Interview Questions

What could you get asked at a graduate job interview? We've asked interviewers in large and small companies, the private and public sector to tell us.

A Guide For The Storm

We’ve spoken to the people in the know about the crucial things to be aware of as an international student, job hunting in Denmark. Here is their key advice to all your questions.

A guide to Unemployment funds and Unions

Are you unsure about the difference between a union and an unemployment fund?

A strategy for graduate success

How do you make your work interesting and speed up your progression towards the bigger projects and the freedom to pursue your own business ideas?

A-kasse, fagforening & dagpenge

Er du nyuddannet og i tvivl om, hvad du kan bruge en a-kasse og en fagforening til? Læs med her.

Anders Matthesen: "Jeg bliver hele tiden klogere på, hvem jeg er"

Anders Matthesen aka. ”Anden” er en af Danmarks mest succesfulde komikere. Efter 18 år i branchen med udfordringer, udvikling og selvransagelse er det tid til at gøre status. Hans nye show ‘ANDERS’ handler derfor om at finde sit sande spejlbillede.

Anders Morgenthaler: Om penge, kunst og muligheden for at gå amok

Anders Morgenthaler er en utilregnelig atombombe. Siden han var barn, har han udstrålet sin radio-kreative energi i alle mulige retninger, for han har søgt og søgt. Nu er han omsider ved at finde sin plads.

Arbejdsmarkedet for dimittender – tendenser og muligheder

Det går bedre og bedre for dansk økonomi. Ifølge statistikkerne er den overordnede beskæftigelse stigende, og medierne har det seneste år lagt vægt på Danmark som det land i Europa, med det største fald i ungdomsledigheden. Men hvordan ser det ud for dimittenderne, og hvad kan du gøre for at forbedre din placering til jobmarkedet?

Bjørn Lomborg: Miljømanden folk elsker at hade

Han er blevet sammenlignet med Hitler og anklaget for videnskabelig uredelighed. Alligevel lader Bjørn Lomborg sig ikke stoppe - og det med den simple begrundelse, at det blot viser, hvor vigtigt det er, at der findes én som ham.

Bliv headhuntet

Headhunter Ulrik Bo Andersen fortæller her, hvordan han finder de helt rigtige medarbejdere til de virksomheder, der efterspørger hans skarpe øje for det perfekte match. Find også ud af, hvordan du selv kommer i headhunternes søgelys.

Bliv iværksætter - i dag

Glem alt om akademisk planlægning og vær klar til at køre taxa i weekenden, lyder de fra Martin Thorborg, medstifter af Jubii

Bliv LinkedIn som en professionel

Få ekspertråd til at gøre LinkedIn til en aktiv del af din jobsøgning.

Bliv synlig for arbejdsgiverne

Vi hører det hele tiden: Traditionel jobsøgning er kun én vej at gå mod drømmejobbet. At synliggøre sig selv i de rette fora er lige så vigtigt. Men hvordan gør du?

Bring dine idéer til live

En ting er at få en god idé. En anden er at få den ud i verden. Få inspiration til hvordan du gør det her

Brug din arbejdsløshed aktivt

Arbejdsløsheden kan bruges til at lære mere om dig selv og udvikle dine evner – og måske skabe et job for fremtiden.

Brug dine guldhistorier

Storytelling er et centralt punkt i verdens mest træfsikre interviewmetode, det strukturerede interview. Så haps jobbet ved at gøre fortællekunsten efter.Lars Ulrik Jeppesen, Karrierekonsulent CA a-kasse

Brug dine nerver til jobsamtalen!

Sådan kan du bruge din nervøsitet til at forbedre din præstation ved jobsamtalen

CV

Se eksempel på et CV og få tips til at få udarbejdet dit eget.

Del din succes til jobsamtalen

Tror du, at du skal sælge dig selv og din succes til jobsamtalen? Så har du ifølge forsker ikke de bedste chancer for at få jobbet

Det kan du blive spurgt om til jobsamtalen

Hvilke spørgsmål kan du blive stillet til en jobsamtale? Vi har spurgt virksomhederne.

Diversitet skal helt i top i erhvervslivet

Diversitet skal være med til at styrke innovation i Danmark. Men det kræver et nyt paradigme at få flere kvinder i ledelserne rundt om i landet.

Du har 6 sekunder - gør dit CV visuelt

Dit CV er en del af din salgstale til virksomheder, og det er vigtigt, at du hurtigt viser, hvad du er god til og kan bidrage med.

Dyrk de gode arbejdsvaner

Overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan for nogle føles som en stor omvæltning. Men samtidig har du som ny på jobmarkedet mulighed for at få de gode arbejdsvaner med fra start. Specialist i effektive arbejdsvaner, Line Ullmann, giver her gode råd, så du kan komme godt i gang.

Elevatortalen

Elevatortalen har fået sit navn efter, at den skal kunne leveres på den tid, det tager at køre en tur i en elevator – dvs. 30-60 sekunder. Det er den præcise og relevante præsentation af dig selv - og de kræfter du bruger på at forberede den, er godt givet ud.

En fremtid som forsker?

Antallet af Ph.d.'ere stiger. På nogle uddannelser starter mere end hver fjerde kandidat på en forskeruddannelse. Og mulighederne for at søge en Ph.d. bliver større i Danmark, i udlandet og i erhvervslivet.

En uddannelse med fingrene i erhvervslivet

Samfundet skriger efter mere erhvervsrettede uddannelser. Kaospilotuddannelsen forsøger netop at bryde den akademiske benlås og skabe en uddannelse, der tager hånd om samfundets behov her og nu. Vi har talt med rektor Christer Windeløv-Lidzélius, om den alternative uddannelse.

En win-win situation

Hvad er erhvervslivets syn på studiejob? Får de andet og mere ud af studentermedhjælpere end billig arbejdskraft? Hvad er fordelen for en virksomhed ved at have studentermedhjælpere ansat? Niels Gregers Hansen, Head of HR Nordic Banking Denmark i Nordea, fortæller.

Facing the Test

You may face a variety of types of tests during your job hunt. Here is a very quick look at what to expect..

Fagligt overblik, stærkt netværk og håndværksmæssig erfaring

"Fagligt overblik, stærkt netværk og håndværksmæssig erfaring"lyder det fra Emil Pallesen, når man spørger, hvor hans styrker ligger 14 måneder inde i det tre-årige Ph.d.-projekt på Panum Instituttet

Fast track to working abroad

Working for a Danish company doesn’t necessarily mean working in Denmark. Anders Fredsgaard Nielsen was posted abroad through his job at Oticon. Here he talks about his experience and what to be aware of in order to have a good stay.

Fem tip til dig der er i tvivl om du skal sige op

Arlette Bentzen fra Arbejdsglæde nu giver råd, hvis du er i tvivl om du sidder i det rigtige job.

Fighter – på og uden for banen

Håndbolddarlingen Mette Melgaard har altid dirigeret rundt med sine holdkammerater - og med sig selv, så nu har hun kæmpet sig til en titel som erhvervsjurist

Find dit eget blue ocean

"Hvis det føles forkert at smække døren, så er det fordi, du ikke er på rette spor." Hummel-ejer, Christian Stadil fortæller om sin karriere, der startede med jura, men nu handler om internationalt anerkendt modetøj

Fire råd til at gøre dit online CV synligt

Din online profil udgør i dag et komplet billede af din erfaring og dit livsforløb - det er med andre ord blevet dit digitale CV. Men hvordan udnytter du de digitale muligheder?

Fjern de 4 hyppigste kommafejl

Optimer dine chancer for en jobsamtale ved at fjerne de mest normale kommafejl

For gammel til at være ung?

Thomas Madvig er en af landets mest feterede dj’s, der også har haft en karriere som musikvært på bl.a. The Voice og MTV. Han nærmer sig de 40 år, men er ikke af den grund tættere på at forlade nattelivet, musikken og festerne.

Forskningen, friheden og frustrationerne

Efter sit speciale tænkte 29-årige Sigge Winther Nielsen, at han i hvert fald aldrig skulle skrive en Ph.d. Men efter to år som embedsmand i Finansministeriet valgte han alligevel forskningen

Fra 1. årsstuderende til iværksætter

De to unge iværksættere Marie S. Berggren og Heiða G. Nolsøe har efterhånden vundet alt, der er at vinde, af case competitions og iværksætterkonkurrencer i Danmark. Læs om deres succesfulde rejse og få nøglen til, hvad der kan få dit produkt frem i verden.

Fra frivillig til fundraiser

For Anine Asklund kom et frivilligt arbejde til at præge både uddannelse og karriere. Og selv om hun måske ikke havde ventet den indflydelse, er hun glad for den i dag. Hun har nemlig et job med mening og en sag.

Fra ledig til snedig

Det er vigtigt at udfylde hullet i CV’et, mens man går ledig, mener arbejdsmarkedsforsker.

Fra studiejob til fastansat

Maria startede som studentermedhjælper - i dag er hun fastansat hos Danske Commodities.

Fremtidens virksomhedskultur

Virksomhedskultur er en samlet betegnelse for de normer, værdier og handlinger, der kendetegner virksomheden. Hvordan ser virksomhedskultur ud i fremtiden, og hvordan kan du bidrage til den som nyuddannet? Vi har spurgt fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, så du er klar til arbejdsmarkedet i 2016.

From student assistant to a permanent position

A student job may be the way to permanent employment, something Cecilie Jørgensen, law graduate, has experienced.

Få en stressfri sommerferie

Sommerferien er lige på trapperne, og det betyder hygge, nydelse, masser af tid med venner og familie og ikke mindst afslapning. Men hvordan er det lige, man lægger arbejdet fra sig og gør klar til ferie? Coach og kursusleder Marianne Thorsø giver her sit bud.

Få job på din personlighed

Når vi skal vælge kolleger, går vi i høj grad efter dem, vi godt kan lide. Og vi kan selv gøre meget for at være afholdte

Få løn under din iværksætter-start up!

I kølvandet på finanskrisen har der fra statens side været en klar tendens til at sætte mere fokus på innovation og iværksætteri – samt muligheder for at få hjælp i processen. Iværksætterpilot-ordningen er én af dem.

Få råd til uforudsete udgifter som nyuddannet

Som nyuddannet skal du ofte flytte fra kollegie til egen lejlighed. Har du ikke fået job endnu, kan det være svært at betale depositum. Her kan et forbrugslån bruges som udvej. Du kan finde det billigste forbrugslån via flere sammenligningssider på nettet.

Få succes på dit arbejde - elsk jobbet

At være glad for sit arbejde er vigtigt. Men hvor højt skal arbejdsglæde egentlig stå på din prioriteringsliste?

Første job i Berlin

"I Tyskland har jeg lært at arbejde igennem"

Første skridt i jobsøgningen er at finde ud af, hvad du kan

Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet. Lær hvordan!

Getting work in Denmark

Often associated with H.C. Andersen and his 'Little Mermaid', Denmark is often portrayed as a fairy tale kind of place. Denmark is first and foremost a socially balanced and progressive society - and a great place to start your career.

Giv de gode arbejdsvaner et puf

Udnyt nudging og gør de gode vaner til de oplagte i dit arbejde og din jobsøgning

God stemning til jobsamtalen

Det kan være svært at fornemme stemningen i en kunstig situation som jobsamtalen. Få råd til det gode forløb og lær de almindelige tegn at kende

Guide til jobsamtalen

Guide til jobsamtalen: Vær så godt forberedt, du kan tale i timevis – og vær så nysgerrig, at du ikke gør det

Guide: A-kassens ABC

Hvad er en a-kasse, hvad kan den tilbyde og hvordan får du dagpenge? Find svarene her!

Guide: Bliv klar på dine kompetencer

Karrierevejviseren har samlet en række råd til dig, der gerne vil have helt styr på, hvad du kan tilbyde arbejdsmarkedet

Guide: Brug LinkedIn

Læs karriererådgiver Anders Birchs guide til at styre din indsats på LinkedIn

Guide: Fagforening - fact for fact

Hvad er en fagforening, hvilen skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!

Guide: Få en LinkedIn profil

Dit professionelle online-aftryk - skridt for skridt

Guide: New to Denmark

A quick guide to everything you'll need to do when you come to Denmark.

Gør ansøgningen troværdig

Hvordan kan Aristoteles hjælpe din ansøgning? Find ud af det her

Gør dit arbejde til dit kald

Find ud af, hvor betydningen af arbejde kommer fra og lær mere om, hvordan du kombinere arbejde med passion

Hold hovedet koldt og hjertet varmt under jobsøgningen

Jobsøgning kan være en lang proces, men det kan også være en god og lærerig tid

How to get a head start on the graduate employment race

There is no such thing as a false start when it comes to the race for employment. As an international student there are plenty of things you can be doing to help you get ahead of the competition.

How to trade brain power for krone

This is a quick but comprehensive information source and guide to student finances to set you on the path that leads away from student poverty in Denmark or abroad.

How to work and be happy

For Mark Twain work was ‘a necessary evil to be avoided,’ whereas, Albert Camus believed that, ‘without work, all life goes rotten.’ How do we find the harmony to working and being happy.

How to write a CV

Your CV will likely be the employer’s first impression of you. Here is our guide to help you look your best.

HR-cheferne om arbejdsliv

Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed?

HR-cheferne om CV

Hvordan bygger man bedst et godt CV op, når man er nyuddannet og ikke har så meget erhvervserfaring?

HR-cheferne om jobsamtalen

Hvordan forbereder nyuddannede sig bedst til en jobsamtale?

HR-cheferne om netværk og sociale medier

Hvordan bruger I virksomhedens eller medarbejderens netværk, når I rekrutterer nye kollegaer?

HR-cheferne om opfordret ansøgning

Hvad skal en god ansøgning indeholde, og hvor lang skal den være?

HR-cheferne om uopfordret ansøgning

Hvad er vigtigt at huske, når man skriver en uopfordret ansøgning?

HR-cheferne: 7 fejl du skal undgå i dit CV

HR-cheferne giver dig tjeklisten for de fejl, som du aldrig må begå i dit CV

Hvad driver din arbejdslyst?

God Arbejdslyst Indeks 2015 viser, at unges arbejdslyst halter efter andre aldersgruppers. De drives i høj grad af mening, men oplever mindre mening i arbejdet end andre.

Hvad er en god karriere?

Tre skarpe spørgsmål til fire skarpe profiler

Hvad er et graduate program?

Hvad er graduate programmer, hvad indebærer de og hvad er forskellen på en graduate og en trainee?

Hvad går virksomhederne efter, når de vælger kandidater?

Hvad går virksomhederne efter, når de vælger kandidater?

Ingeniør blev astronaut: Kurs mod stjernerne

Andreas Mogensen bliver d.2. september 2015 den første dansker i rummet. Han får efter planen 10 dage på den internationale rumstation, ISS.

Jeg var ikke blevet så klog et større sted

Arbejdet i en lille virksomhed har givet Louise Haug mulighed for at udvide sin faglighed til flere arbejdsfunktioner, end hun havde drømt om

Job i udlandet? Få styr på din flytning!

Se hvilke 5 punkter du skal have styr på i forbindelse med din flytning.

Jobansøgningen: hvad skal den gøre for dig?

Når du skriver en jobansøgning på baggrund af et jobopslag, er det fordi, du gerne vil have jobbet. Men hvad er egentlig det præcise formål med en ansøgning – hvordan skal den bringe dig nærmere en ansættelse? Vi har spurgt brandingekspert Ricki Nielsen og karriererådgiver Paula Taina-Nielsen.

Jobsamtalen er din mulighed - ikke en eksamen

Jobsamtalen kan blive sidste fase i en jobsøgningproces, men det kan også være en lærerig oplevelse og en dialog, du kan tage med dig - selvom du ikke skulle få jobbet i denne omgang.

Jobsøgning på Twitter

Twitter ses ofte som en lillebror til sociale medier som Facebook og LinkedIn. Men det er et glimrende redskab i jagten på et nyt job eller karriereudvikling. Medieekspert Andreas Johannsen giver her tre gode råd til, hvordan du bruger Twitter.

Jobsøgningen starter på studiet

Jobsøgningen starter allerede, mens du starter på studiet. Læs her, hvordan det hænger sammen

JustSæt i værk!

Jesper Buch er business-angel. Han investerer i iværksætterprojekter og han ved, hvad det går ud på; I 2000 startede han selv Just-eat op i en kælder i Kolding.

Klar til at blive testet?

Er du klar til at blive testet, når du søger job? Her får du et kort overblik over tre typer test og bud på, hvordan du kan bruge resultatet til at udvikle dig

Kom godt i gang med en karriere som konsulent

Guide: Kom godt i gang med en karriere som konsulent

Kristian Byrge: Visionen har første prioritet

Medstifter af Restaurant noma, direktør i egen virksomhed og 33 år. Kristian Byrge har opnået meget på kort tid. Men selvom han er udpeget som et af dansk erhvervsliv største talenter, er karriere ikke noget, han taler om.

LEGO Koncernen: ”Det bedste er ikke for godt”

LEGO Koncernen satser på ungdommen. Vi har et graduate-program, der skaber helhedstænkende medarbejdere, der kan træde ind i funktioner i både ind- og udland

LinkedIn på 3 niveauer

LinkedIn fungerer overordnet set på tre niveauer - lær dem, og effektiviser din jobsøgning

Liv i Vestjylland

Liv Malskær valgte Ringkøbing over Aarhus, da hun som nyuddannet ville prøve lykken med en løntilskudsstilling. Det har hun ikke fortrudt, selvom det betød, at hun måtte forlade den dejlige studieby.

Lægen der blev iværksætter

Jonas Nilsen: ”Som iværksætter kan jeg hjælpe endnu flere end som læge.”

Løn forhandles hele året

Det gælder om at gøre opmærksom på sig selv hele året – og for kvindernes vedkommende kræver det også en mentalitetsændring, mener ekspert i lønforhandlinger.

Manglende arbejdsglæde skader dit helbred

Alexander Kjerulf viser dig fem måder, hvorpå det forkerte job skader dit helbred

Markedsfør dig selv i ansøgningen

Hvis du var en vare – hvordan ville du så sælge dig selv til en arbejdsgiver? Brug AIDA-modellen til at finde ud af det.

Markedsfør dig selv som professionel

Vi har spurgt tre eksperter, hvordan du bedst udnytter de sociale medier, karrieremesser og dit netværk til at sælge den viden og de kompetencer, du samler under dit studie.

Meaningful Networking

Keeping the social alive in professional social networking - get tips for your job search in the world of social media.

Mega drive

Når den 36-årige Anne Mette Svane fortæller om sit job som chefredaktør, er der ild i hendes øjne. Hun har et drive, der får én til at stoppe op og spørge sig selv, om man brænder nok for det, man laver.

Merete Eldrup: TV-boss i den varme stol

Merete Eldrup blev direktør for TV2 i stationens største krise. Her fortæller hun, hvordan hun som leder finder positive historier, selvom hun skal fyre folk, og hvordan hendes magt kan skræmme hende

Molekylærbiolog er én af Danmarks bedste sejlere

Akademisk analyse og handlekraft er vind i sejlene for én af Danmarks mest succesfulde sejlere

Målret karrieren – læg en plan

De fleste planlægger deres indkøb, ferie og deres næste store investering. Men kan man egentlig også planlægge sin karriere?

Narrowing in on your career target

Simon Heisterkamp shares what he has learnt on his journey to working for Terma as a Systems Engineer in Defence & Security.

Navigating your way to employment in Denmark

Chiara Surico, Capability Building Manager for A.P. Moller Maersk, talks to us about how to make the transition from international student in Denmark to graduate employee.

Netværk - vejen til jobbet

Vidste du, at du skal søge viden og kontakter, ikke job, i dit netværk? Læs netværksekspert Charlotte Junges råd til, hvordan du opbygger et stærkt netværk - og hvordan du skal bruge det

Netværker sig til et hold af mentorer

Anna Maj har kastet sig ud i netværksarbejde og overvundet sin frygt for at få nej. Det har givet pote - og foreløbigt sendt hende til London på fokuseret jobjagt

NGO’er ønsker mere fokus på branchen som karrieremulighed

NGO-branchen rummer alt fra projektlederstillinger til konsulentstillinger i såvel store som små lokale organisationer i ind- og udland. Alligevel oplever NGO’erne, at der ikke er særlig meget fokus på branchen som arbejdsplads for nyuddannede eller andre med anden erfaring end udvikling. Men de er efterspurgt, lyder udmeldingen.

Når du vil søge job i udlandet

Som højtuddannet er der stor frihed til at søge arbejde i det meste af verden. Men vil du undgå bøvl med at søge visum og sætte dig ind i komplicerede skatteregler, kan løsningen være at søge inden for Norden eller EU.

Nøglen til fællesskabet på jobbet

Som ny på en arbejdsplads kan det være svært at finde ud af, hvordan du skal agere over for dine nye kolleger

Omfavn din stress

At “stress er en folkesygdom” er ofte hørt - men ikke desto mindre forkert. Vi har alle stresshormoner i blodet hver dag, og det er ikke en sygdom, men en biologisk mekanisme, som hjælper dig igennem mødet med dine daglige krav og udfordringer. Ved at lære dit stresssystem at kende, kan du bruge positivt stress aktivt og undgå negativt stress.

Opfordret ansøgning

Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du KarriereVejviserens guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.

Oversælg ikke dig selv

Det er dømt til at mislykkes, hvis du forsøger at oversælge dig selv til jobsamtalen. Ifølge to HR-eksperter må du som nyuddannet i stedet bruge andre taktikker for at få jobbet.

Passioneret snusfornuft

Passionen for programmering har ført Michael Seifert fra at være spiludvikler til CEO i Sitecore

Peter Lund Madsen: Forskerhjerne & entertainerhoved

Drømmen var at blive professor. Men Peter Lund Madsen endte som forsker og entertainer – to områder, han ser som tæt forbundne.

Peter Mogensen: Politik skal være sjovt!

Peter Mogensens karriere har altid været præget af magt og indflydelse. Og det er uanset hvilket job, han har haft. Men på trods af de politisk seriøse emner, han arbejder med, mener han også, at hans job skal være sjovt.

Ph.d.'ens ABC

Overvejer du en fremtid som forsker? Se hvor forskning kan bringe dig hen, og hvad du kan gøre for at få mest ud af ekspertisen

Praktik blev til karriere

Da Maria Trangbæk Ahrensburg var færdig med sin bachelor, var hun i praktik i et halvt år. Det førte til et studiejob, som siden blev til en fastansættelse. Her fortæller hun, hvordan praktik kan gøre en forskel – også for dig.

Praktikanten fik sit eget show

Han blev kendt som stik-i-rend-dreng i Anders Lund Madsens talkshow. I dag er det hans navn, der står på programtitlerne: Thomas Skov Gaardsvig

Skab autoritet med din online profil

En skarp online profil kan skaffe dig alt fra jobtilbud til medieomtale. Men inden du går i gang med din profil, skal du først svare på de to sværeste spørgsmål i verden.

Sløjf hullet i CV'et

Arbejdsmarkedsforsker Mads Peter Klindt guider dig til, hvordan du bedst udfylder hullet i CV’et, mens du går ledig.

Stemmen siger mere end 1000 ord

Når du tager telefonisk kontakt til en potentiel arbejdsgiver er din stemme afgørende for, hvordan du bliver opfattet af modtageren.

Svage sider og uenighed til jobsamtalen

Få råd til hvordan du vender de svære spørgsmål til styrker i jobsamtalen, og find ud af hvorfor uenighed kan være en fordel

Sådan foregår digital headhunting

Er du attraktiv på LinkedIn? Hvis du har en opdateret og skarp LinkedIn profil, så er der muligheder for at blive headhuntet til en interessant stilling.

Sådan får du mest ud af en karrieremesse

Gør dig klart hvad du vil have ud af messen – og husk, at en god dialog med en virksomhed også er en succes i sig selv, lyder det fra karrierekonsulent Mette Borch.

Sådan netværker du dig til et job

Netværk er et effektivt og udbredt redskab i moderne jobjagt. Så byg og brug dit netværk.

Sådan skriver du et godt CV

Curriculum Vitae betyder livsløbebane, og formålet med det er at præsentere dine erfaringer

Sådan svarer du på de farlige spørgsmål ved jobsamtalen

Nu kan jeg jo se, at du er 28… det er jo en skøn alder… også at få børn i. Har du og din kæreste talt om at få børn?

Sådan søger du job i små og mellemstore virksomheder

Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse, giver her sine bud på, hvordan man skal bære sig ad med jobsøgning i de små og mellemstore virksomheder.

Tag magten ved forhandlingsbordet

Én ting er at sikre jobbet - næste skridt er at forme det, så du (for)bliver tilfreds. Forhandlingsekspert Keld Jensen fortæller dig, hvordan du kan tage styringen, når der skal forhandles løn og arbejdsopgaver

Tag springet og opnå det, du brænder for

Salma Jabbar har fulgt sit hjerte – både, når hun har slået til og sagt op gennem en foreløbigt sprudlende, international karriere

Tests til jobsamtalen – før, under og efter

Er du nervøs for testen til jobsamtalen? Få råd til hvordan du skal tackle en test før, under og efter samtalen.

The Beauty and the Bizz

Christiane Schaumburg-Müller er mere end værten og skuespilleren, som man kender fra TV. På hendes palette af færdigheder ligger også en livlig iværksætter og en målrettet optimist.

Til jobsamtale i Banedanmark

Banedanmark er på jagt efter en medarbejder, der kan styrke trafikinformationen både internt og eksternt. Akademikernes Jobbank fik lov at være med til to af jobsamtalerne

Ud af Dagpengeland

Det var egentlig mest for sjov, at Lau Aaen startede sin satiriske blog Dagpengeland.dk. Men før han vidste af det, havde han flere tusinde læsere dagligt. Og nu har bloggen endda givet ham job.

Udkanten byder på mere, end du tror

Som nyuddannet skal du ikke nødvendigvis finde drømmejobbet i studiebyen, hvor konkurrencen om stillingerne er høj. Der kan være store gevinster at hente i især yderkommunerne, hvilket ikke bliver mindre aktuelt, når staten i løbet af de næste to år flytter knap 4000 arbejdspladser ud af hovedstaden.

Ulrik Wilbek: Selv en vinder kan tvivle

EM-guld, VM-guld, OL-guld. Han har vundet det meste som træner for håndboldlandsholdene. Alligevel kan han stadig komme til at tvivle på sine evner. Mød manden, som skabte medaljeregn i dansk håndbold og egentlig fik jobbet ved et tilfælde.

Uopfordret ansøgning

Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret

Vigga Svensson: utålmodigheden ligger altid og lurer

Vigga Svensson ligger aldrig på den lade side. I 2003 forlod hun sin karriere i tv- og radiobrancen for at starte børnetøjsvirksomheden Katvig. Børnetøj i retrostil røg ind på de danske børnetøjshylder. Det startede lidt tilfældigt, men med masser af råstyrke røg hun til tops i raketfart.

Vælg arbejdsglæden - men hvordan?

”Der, hvor verdens behov og dine evner mødes, finder du dit kald.” Sådan sagde Aristoteles for 2300 år siden. Hvordan finder du arbejdsglæden i dag?

Walk like a Dane, talk like a Dane

How to fit in at your new Danish workplace

Washington tur - og ikke retur

Anna Louises første job blev på den danske ambassade i Washington

Writing applications

Here are some quick tips to try and ensure your application is at the top of the pile. The advice here will very likely apply to all applications for a job you’ll ever make whether it is a speculative or invited application, for a student or graduate position and in Denmark or elsewhere.

Ønskejob søges ikke – de skabes

Hvad er forskellen på den gode og den attraktive arbejdsplads blandt akademikere, og hvordan finder man ønskejobbet?


Vi bruger cookies til statistik, sociale medier og brugeroplevelse. Ved at bruge sitet accepterer du vores privatlivspolitik. (luk)