Hvad er graduate programmer, hvad indebærer de og hvad er forskellen på en graduate og en trainee? Få svar på alt det og mere til.

En Graduate

Graduate er det engelske ord for en kandidat, som har afsluttet overbygningen på sin akademiske uddannelse. Det er altså tilsvarende det danske ord dimittend.

Graduate kan også bruges som udsagnsord, og her er betydningen i samme tråd, at bestå eller blive færdig med sin uddannelse.

Mangler du inspiration? – Se vores mange talentportrætter ►►

Programmet som graduate

Næsten alle større danske virksomheder og rigtig mange internationale virksomheder tilbyder graduate-programmer eller forløb tilpasset graduates. Formålet med dem er, at finde de dygtige nyuddannede talenter, og få dem tidligt ind i virksomheden.

Som en del af et graduateprogram er du som regel en del af et hold af nyuddannede, som alle skal på ”turnus” i den samme virksomhed. Det foregår ofte sådan, at du skal rundt og arbejde i et vist antal afdelinger – ofte tre eller fire - for at prøve kræfter med så mange dele af virksomheden, som din lyst og faglighed tillader.

På den måde får du indsigt i hele virksomheden, hvilket er værdifuldt for dig og din faglighed, og samtidig gør det dig til en effektiv og indsigtsfuld medarbejder for virksomheden.

Mange internationale virksomheder tilbyder, at man kan tilbringe en eller flere af perioderne i forløbet udenlands; for eksempel i søstervirksomheder, udenlandske filialer eller lignende.

Graduateforløb tager som regel imellem to til tre år, og du modtager løn, som dog kan variere fra program til program. Derudover får du som regel tilknyttet en mentor, som har til formål at hjælpe dig i virksomheden.

Trainee eller graduate?

Der kan nogle gange være lidt forvirring omkring terminologien, når man taler om rotationsprogrammer for nyuddannede i virksomheder.

Nogle gange er trainee og graduate blevet brugt på de samme stillinger, men oprindeligt var trainee en betegnelse for stillinger, som ikke krævede nogen højere videregående uddannelse, hvorimod graduates altid har en akademisk grad eller uddannelse.

Vil du være graduate? Se de mange opslåede graduateforløb ►►

Hvis du er i tvivl, når du læse opslaget, så kan du altid nærlæse kravene eller titlen på opslaget – de kan ofte give et praj.