Hvordan kan du nudge dig selv til bedre vaner i jagten på et job og en god karriere?

Hvad er nudging?

Nudging er en måde, hvorpå man kan påvirke mennesker til at træffe et bestemt valg, men uden at begrænse valgmulighederne. Et nudge er et bevidst kærligt puf i den rigtige retning, og mange steder er nudging blevet beskrevet som en mirakelkur til f.eks. at mindske madspild og skabe bedre arbejdspladser.

Nudging minder os om, hvad vi i forvejen allerede gerne vil gøre. De fleste vil for eksempel gerne spare på papir ved at printe på begge sider af papiret - funktionen skal bare være slået til på maskinen, for at vi husker på det.

Få det nu bare gjort!

Et stort problem i hverdagen er ofte, at man ender med at glemme visse opgaver til fordel for nogle, som kan virke mere ligefor; støvsugning, rengøring og andre praktiske gøremål kan hurtigt stjæle fokus, når man måske burde udnytte tiden på jobsøgning.

Første skridt er derfor at beslutte sig for, at man nu skal sætte sig ned, og få lavet de påmindelser og nudges, så man får gjort gode arbejdsvaner attraktive eller oplagte.

Find dine gode vaner

Det er vidt forskellige vaner der kan være gode for os, men de fleste har en idé om hvad der gør dem selv mest produktive og effektive.

Måske arbejder du bedst, når du sætter dig en time foran computeren uden forstyrrelser. Det kan være, at du skal løbe en tur først, for at du arbejder allerbedst, eller måske vil du gerne blive bedre til at tage personlig kontakt til arbejdsgivere?

Gør den gode vane til den oplagte

Nu er din opgave at gøre den gode vane mere oplagt end den dårlige.

Hvis du arbejder bedst imellem klokken 8-12, så kan du sætte en alarm på din telefon, til at minde dig om det. Ignorerer du den første, så sæt måske et par stykker til at påminde dig selv igen.

Er dit problem, at du bruger tiden på at surfe rundt på nettet, så kan det være, at du skal få et program, der hjælper dig med at blokere de uproduktive sider. Her er tilføjelsesprogrammer som Leechblock fantastiske, da de kan planlægges til netop dine behov.

Hvis du ender med at lave forefaldende opgaver i hjemmet, kan løsningen være at blive bedre til at komme ud at huset. Book et kontor, reservér en læseplads eller noget helt tredje.