Mere end 100 virksomheder er nu kommet med i regeringens bachelorløfte - en hensigtserklæring om at ansætte bachelorer, der gerne vil prøve erhvervslivet af inden de fortsætter med overbygningen på uddannelsen. Bachelorløftet er en del af regeringens plan for at gøre uddannelsessystemet mere fleksibelt og forberede de studerende bedre på mødet med arbejdsmarkedet.

At blive ansat som bachelor kan give de studerende en pause fra studierne og få testet deres færdigheder i praksis i erhvervslivet. Ifølge uddannelsesminister Tommy Ahlers er det et vigtigt skridt i retningen af et mere fleksibel uddannelsessystem, der passer til et samfund i hastig forandring.

"Jeg er super glad for, at virksomhederne har grebet bolden og vil være med til at give studerende mulighed for at gøre sig nogle erfaringer og blive klogere på arbejdsmarkedet, inden de tager deres kandidatuddannelse."
- Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V)

Med bachelorløftet bliver retskravet nu udvidet fra et til tre år - det betyder, at man i op til tre år efter afsluttet bachelor har krav på at blive optaget på overbygningsdelen for studiet. Efter de gældende regler skal studerende søge direkte på overbygningen efter afslutter bachelorgrad for at være garanteret en plads.

Over 100 danske virksomheder har nu sagt, at de gerne vil med i Bachelorløftet - deriblandt nogle af Danmarks største arbejdsgivere, som Mærsk, TDC og Netcompany. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren Tommy Ahlers.

- Den store opbakning, der er kommet så hurtigt, fortæller mig, at vi formentlig kun har set toppen af isbjerget og at der er mange andre virksomheder, der er parate til at støtte op om et arbejdsmarked for bachelorer, skriver Tommy Ahlers i en pressemeddelse.

Bachelorløftet kommer i forlængelse af den politiske aftale "Mere fleksible universitetsuddannelser" fra december 2018. Lovgivningen vil træde i kraft den 1. juli 2019.

 

 Se job til hos virksomheder med Bachelorløftet

 


Se relevante virksomheder her

 

Clipper Group


Transport
København

DXC Denmark


søg uopfordret
IT & Tele
København V

Danish Crown


4 aktuelle jobopslag
søg uopfordret
Papir, Møbel & Materialer
Randers

Dell Danmark


søg uopfordret
IT & Tele
København S

Forenede Koncernen


Handel & Service
Søborg

Grundfos


søg uopfordret
Elektronik & Maskin
Bjerringbro

Industriens Pension


Finans, Forsikring & Pension
København K

J. Lauritzen A/S


søg uopfordret
Transport
København K

JYSK


5 aktuelle jobopslag
søg uopfordret
Handel & Service
Brabrand

SYSTRA Denmark


København

Sparekassen Kronjylland


6 aktuelle jobopslag
søg uopfordret
Finans, Forsikring & Pension
Randers SØ

TORM A/S


Transport
Hellerup

Telia


1 aktuelt jobopslag
IT & Tele
København

Topdanmark


7 aktuelle jobopslag
Finans, Forsikring & Pension
Ballerup

Trendhim ApS


1 aktuelt jobopslag
Handel & Service
Horsens