Det er mandag formiddag. De fleste du kender, er enten i job eller sidder med næsen i bøgerne, mens du sidder hjemme foran computeren og tjekker jobopslag, skriver ansøgninger og forsøger at holde humøret oppe.

Det er ikke altid sjovt at være jobsøgende - heller ikke for dine bankkonti. Derfor handler det om at finde ro og balance, der hvor du kan.

Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få mere ro på finanserne og ikke mindst tankerne om dem!

1. Økonomisk overblik

Som du sikkert allerede ved, bliver du næppe forvandlet til Joakim von And som jobsøgende, og derfor kan det være en god idé at lægge et budget, som passer til din nuværende økonomi.

Med en ændret økonomi og hovedet fyldt med tanker om fremtiden og jobansøgninger, kan det nemlig give ro at få skabt økonomisk overblik. Med et opdateret budget ved du nemlig præcist, hvor meget du har på kontoen, når du har betalt husleje, forsikringer, A-kasse- og fagforeningskontigent.

Måske opdager du, at du skal sætte nogle af dine streamingtjenester i bero, mens du er jobsøgende. Eller at du kan få økonomisk gavn af at tage cyklen frem for bussen lidt oftere. Ofte kan selv små justeringer skabe luft i budgettet.

2. Rig på tid

Hvis du selv kunne vælge, ville du nok allerhelst sidde i dit drømmejob i stedet for at være jobsøgende. Men desværre er det ikke sådan, landet ligger lige nu. Men husk, at selvom du muligvis er fattig på penge, er du rig på tid.

Udnyt den tid, du har nu, hvor du ikke skal sidde på kontorstolen i otte timer om dagen. Gå en tur i skoven med din yndlingspodcasts i ørene, lav langtidskogte simreretter, læs den bog, du har haft liggende på natbordet i evigheder eller gennemfør Netflix uden dårlig samvittighed.

Det handler altså om at lave alt det, som du altid udsætter. Fordyb dig i dine hobbyer, dig selv og dine nærmeste og oplev, at du vil få endnu mere energi til at søge jobs.

3. Tjen lidt ekstra til kistebunden

Når du er jobsøgende, kan det være dejligt med nogle projekter, som du kan bruge tid på, for at få en pause fra at skrive ansøgninger. Et projekt du kan gå i gang med, kan eksempelvis være at få ryddet ud i dine sager.

Giv både klædeskab og kælderrum en ordentlig tur, og få ryddet ud i de ting, du ikke bruger mere, og som måske kan glæde andre. Herefter kan du tage på loppemarkedet eller sælge dem online på DBA eller Tradono. På den måde kan du få lidt flere moneter i budgettet.

Virker det hele uoverskueligt?

Husk, at din situation kun er midlertidig, og at du ikke behøver leve som en sparehaj for evigt. Det drejer sig kun om de måneder, hvor du er jobsøgende. Og så kan du lige så godt få det bedste ud af tiden.

 


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis penge-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger dine penge på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler afsted til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.