Så skal du møde 32-årige Sune, der har valgt en anden levevej end de fleste. Om bare 12 år står han nemlig af arbejdsræset og planlægger at leve af den solide opsparing, han i skrivende stund er ved at stable på benene.

Læs med her, hvor Sunes giver dig opskriften på finansiel frihed.

Lever efter rigdomsformlen

33-årige Sune bor i Aarhus og har en klassisk 37-timers arbejdsuge som forretnings- og digitaliseringskonsulent ved Aarhus Universitet.

For mig er planlægning nøglen til økonomisk uafhængighed - det giver mig frihed til senere at bruge mine penge præcis, som jeg har lyst til.

Men for at Sune om 12 år kan forlade arbejdsmarkedet, følger han en simpel opskrift, der skal sikre ham en habil pengebeholdning, når der ikke længere tikker en pose penge ind på kontoen hver måned:

“Jeg lever efter en såkaldt rigdomsformel, som går ud på at tjene mere, forbruge mindre og investere forskellen mellem de to,” fortæller Sune og fortsætter:

“Hver måned bruger jeg 60 procent af min løn på investeringer og opsparing, og så har jeg den samme levestandard, som da jeg studerede. Mit forbrug er altså ikke steget, selvom jeg i dag har langt flere penge mellem hænderne.”

For at Sune kan spare så meget af sin løn op hver måned, bruger han Spiir til at tracke sit forbrug. Appen giver ham et simpelt overblik over, hvor mange penge han bruger på øl med vennerne, husleje, dagligvarer og tandlægebesøg. På den måde kan han hele tiden følge med i, om han bruger mere eller mindre, end han har besluttet sig for:

“For mig er planlægning nøglen til økonomisk uafhængighed. Det er planlægning, der giver mig frihed til senere at bruge mine penge præcis, som jeg har lyst til”.

Farvel til arbejdslivets spændetrøje

At forlade arbejdsmarkedet om bare 12 år betyder ikke, at Sune kun skal bruge al sin tid på at sove længe, læse bøger og gå på kaffebar:

“Det handler ikke om, at jeg bare skal dandere den, men derimod om ikke længere at være afhængig af at tjene penge gennem et arbejde”, konstaterer Sune og fortsætter:

“Det kan være, jeg kommer til at bruge min tid på at dele ud af min viden og rådgive andre, der arbejder i samme branche, som jeg har arbejdet i. Måske kommer jeg til at bruge mere tid på min familie og bidrage mere til rengøring, madlavning og havearbejde. I bund og grund handler det jo bare om, at jeg gerne vil bruge min tid på det, jeg har lyst til, uden at være nødt til tjene penge på det,” afslutter han.

I øjeblikket skriver Sune på en bog om nem investering, og på hans blog Frinans.dk får du indsigt i hans vej ud af hamsterhjulet mod finansiel frihed.


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu