Du har brug for al den gode energi, du kan få

Du kan selv skabe den ved at være opmærksom på, hvad der giver dig god energi. Lav eventuelt en ”god-energi-liste” som du kan plukke fra, når du trænger til det eller skemalæg god-energi-aktiviteter i løbet af dagen – f.eks. at løbe en tur, drikke en kop kaffe med en veninde eller se et afsnit af din favoritserie.

Inspiration fra andre

Nogle mennesker henter primært energien fra den indre verden, andre fra den ydre. Vær opmærksom på, hvad der giver dig energi i relationen med andre. Nogle mennesker kan trække energi ud af dig, og dem har du ikke brug for at omgås i en jobsøgningsproces, der kræver al den positive energi, du kan få.

Jobsøgning tager tid

At være jobsøgende er et fuldtidsjob. Førstegangsjobsøgende bliver ofte overraskede over, hvor lang tid det egentligt tager at søge job. Omgangskredsen og kæresten har heller ikke nødvendigvis forståelse for, at det tager tid at søge job, hvis de ikke selv har prøvet det. Derfor skal du måske forklare, hvorfor du ikke kan lave alt det huslige arbejde eller altid har tid til brunch om torsdagen, når du nu alligevel ”går hjemme.”

Struktur på hverdagen

Det kan være en god idé at få struktur på hverdagen/arbejdsdagen, så det hele ikke flyder sammen, og du også husker holde fri. Der er noget om reglen otte timers arbejde, otte timers fritid og otte timers hvile. Så et dags- og ugeskema kunne måske være en hjælp. Tænk på hvad der fik dig succesfuldt gennem dit studie og kopier eventuelt de gode vaner derfra.

Husk at fejre din indsats

Som jobsøgende er målet at få job. Det kan gå hurtigt, og det kan tage lang tid. Det afhænger af flere faktorer. Det er vigtigt, at du fejrer din indsats undervejs, belønner og roser dig selv for dit arbejde med jobsøgningen.

Se afslag som vejledning, ikke som fiaskoer

Når afslagene kommer, og det gør de jo ofte, så prøv at lær af dem og se dem som trin på vejen til jobbet. Husk, at du søgte og lærte noget af det frem for at se afslaget som fiasko. Hold fokus på at hjælpe dig selv bedst muligt gennem jobsøgningsprocessen. Og vær ikke bange for at bede om hjælp. Kroppen er meget mere følsom, og der kommer idéerne fra.