' Det bedste tidspunkt at søge job på

Det bedste tidspunkt at søge job på

Der er mange veje til det perfekte job, men timingen kan være altafgørende. Og lige dér betyder det faktisk en del, hvornår du kigger, og hvornår du ansøger. Vi har dykket ned i vores data for at finde det bedste tidspunkt at søge job på.

2024-06-10 16:27:00
Move On

Nu sidder du måske med et skeptisk ansigtsudtryk og overvejer, om du er i gang med at læse en gammel aprilsnar. Men du kan roligt slappe af i ansigtsmusklerne, for den er god nok. Timing kan være altafgørende, når det gælder jobsøgning - statistikkerne taler deres tydelige sprog.

Flere jobopslag omkring ferier og helligdage

Er der en ferie i vente – er der et jobopslag at hente. Sådan kunne en anbefaling lyde, og den er ikke bare grebet ud af det blå. Nedenstående statistik over opslåede jobs til højtuddannede på Jobbank.dk viser fordelingen af jobopslag i 2022.Udvikling i antal job til højtuddannede i 2022. Kilde: Jobbank.dk

Her ses det, at det er i ugerne op til en ferieperiode samt op til helligdage, at der bliver slået flest jobs op. Eksempelvis peakede uge 7, ugerne 29-32 og efterfølgende uge 42 og 46 i efteråret.

Uge 7 var i vinterferien. Ugerne 29-32 viser boom i antal job hen over sommerferien, mens uge 42 er den traditionelle efterårsferie-uge. Tallene for de sidste to uger er udledt fra forrige års data.

Tjek jobopslag flere gange om ugen - især hverdage

Nedenstående graf viser den procentvise mængde af jobopslag, der bliver oprettet og fjernet i løbet af en typisk uge.

Job oprettet og fjernet hver dag i ugen. Kilde: Jobbank.dk

Som det fremgår af grafen, bliver der løbende lagt nye jobs ud og taget forældede jobs ned. Det er derfor en god idé at tjekke for nye jobopslag flere gange om ugen, og gerne på hverdage. Hvis du ikke har tid til at tjekke jobopslagene manuelt, kan du fx opsætte en jobagent, hvor du får besked om nye relevante jobs via email.

Af grafen kan man også udlede, at jobsøgere med begrænset tid til rådighed kan holde sig bedst opdateret ved at søge efter nye jobopslag torsdag eller fredag. Til gengæld vil der på det tidspunkt så også være flere jobs, der er tæt på at udløbe.

Vent ikke på ansøgningsfristen - send ansøgningen NU

If you snooze, you lose. Det kan lyde hårdt, men ikke desto mindre er det ofte sandt i forbindelse med jobsøgning. Der er nemlig mange arbejdsgivere, som løbende indkalder til jobsamtaler lang tid før ansøgningsfristen. Og det er heller ikke unormalt, at et jobopslag fjernes helt inden ansøgningsfristen, hvis den rette kandidat er fundet.

Derfor giver det rigtig god mening at søge jobbet så tidligt i processen som muligt, i god tid inden ansøgningsfristen. Vi anbefaler derfor, at du opretter en jobagent, der sender dig nye jobopslag på email. Så har du bedre mulighed for at være én af de første til at ansøge jobbet.

Ansøg inden for vanlig arbejdstid

Sidst, men ikke mindst, kan du med fordel time din jobsøgning, så din ansøgning rammer arbejdsgiveren inden for almindelig kontortid - ikke for tidligt og ikke for sent, fx kl. 10-14. Derved opnår du i nogle tilfælde dén fordel, at din ansøgning bliver læst med det samme - det afhænger selvfølgelig af modtageren, men ofte forholder det sig sådan.

Sender du derimod ansøgningen senere i arbejdstiden, vil ansøgningen måske drukne i andre presserende gøremål inden fyraften. Og venter du til efter fyraften med at sende ansøgningen, vil den sandsynligvis komme til at ligge blandt en bunke andre emails i arbejdsgiverens indbakke ved næste arbejdsdags begyndelse. 

Hvad er det perfekte jobsøgningstidspunkt?

Så for at opsummere kan du med fordel skrive dig disse gode jobsøgningsråd bag øret:

  1. Søg efter nye jobopslag op til en ferie
  2. Søg efter nye jobopslag flere gange ugentligt - og helst på hverdage
  3. Har du kun lidt tid, så prioritér at tjekke for nye jobopslag torsdag/fredag
  4. Send din jobansøgning hurtigst muligt - vent ikke til ansøgningsfristen 
  5. Send dine jobansøgninger på hverdage i tidsrummet 10-14

 

find job til højtuddannede her

21.780 readers
Updated on 10.06.2024

Read also...


Økonomisk zen under jobsøgning
Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få mere ro på finanserne og ikke mindst tankerne om dem!
Mette Werlauff, Spiir.dk
10 tips til jobsøgning via sociale medier
Når du er jobsøgende, eller hvis du ønsker at fremme din karriere, er det vigtigt, at dine profiler på de sociale medier spiller 100 %. Se her hvordan du rammer tonerne rigtigt.
Move On Career
Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
Move On Career
AI og jobsøgning
Kunstig intelligens (AI) har været meget omtalt som en potentielt banebrydende teknologi, men usikkerheden om dens styrker og ulemper fortsætter med at hænge i luften. Vi tager et kig på brug af AI under jobsøgning og prøver at skabe et bedre overblik over, hvad vi står overfor.
Move On Career
Jobsøgning i julen
Antallet af jobsøgninger falder normalt kraftigt sidst i december måned. Men måske er det alligevel en god idé at bruge lidt af juletiden på at sende jobansøgninger afsted?
Move On Career
Jobsøgning: hold hovedet koldt og hjertet varmt
Jobsøgning kan være en lang proces, men det kan også være en god og lærerig tid.
Move On
Dine digitale egenskaber i jobsøgningen
Dit kommende drømmejob kan meget vel være indenfor online-verden. Hvorfor ikke allerede nu forberede dig på de egenskaber, der er efterspurgte på markedet?
din-ecigaret.dk (Sponsorartikel)
Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
Move On Career
Jobsøgning på Twitter
Twitter ses ofte som en lillebror til sociale medier som Facebook og LinkedIn. Men det er et glimrende redskab i jagten på et nyt job eller karriereudvikling. Medieekspert Andreas Johannsen giver her tre gode råd til, hvordan du bruger Twitter.
Interview med medieekspert Anders Johannsen
Kompetenceafklaring i jobsøgningen
Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet og som studerende. Men du kan først ”brande dig selv”, når du har en identitet at brande, og du kan først arbejde med din synlighed, når du har noget at vise frem.
Kirsten Holm Madsen
HPT