' Hvad tid på dagen skal du ringe på et jobopslag?

Hvad tid på dagen skal du ringe på et jobopslag?

Ringer du på et jobopslag? Hvornår forstyrrer du mindst? Hvornår får du en chef i røret, som gider tale? Kan du ringe uden for arbejdstid?

2021-02-25 14:56:00
Move On

Små detaljer man kan tænke længe over, når man ikke er vant til jobsøgning, eller egentlig ikke kan lide at ringe på et jobopslag og derfor hurtigt kommer i tvivl om, hvad der er det rigtige.

I spørgsmålet om hvornår det er bedst at ringe, er der heldigvis kun to simple råd at forholde sig til:

  1. Gør det så hurtigt som muligt
  2. Gør det, når du selv har tiden og kan fokusere

Gør det så hurtigt som muligt

Hvis du gerne vil ringe på et stillingsopslag, så kommer du ikke i gang med din ansøgning, før du har ringet. Så hvis du skubber din opringning, skubber du din ansøgning. Og fordi mange virksomheder tager kandidater til samtale løbende, så giver du plads til dem, som er hurtigere end dig. Personer som din fremtidige chef kan falde for, før han/hun får chancen for at falde for dig.

Hvis du hører til dem, som ikke kan lide at ringe på et jobopslag, så er hastighed også en vigtig faktor. Jo længere du venter, des mere nervøs kan du blive og des mere risikerer du at overtænke situationen. Netop her kommer tanker så som, hvornår på dagen skal jeg ringe? Hvad nu, hvis jeg forstyrrer? Og så videre.

Hvorom alting er, så kom i gang. Hellere i dag end i morgen.


Gør det når du selv har tiden og kan fokusere

Der er ingen tidspunkter på dagen, der er bedre at ringe end andre.

Bare kig på cheferne omkring dig. De fleste har forskellige tidsvaner. Nogle møder tidligt, andre går sent, nogle er til møder hele dagen og andre når både kaffepausen og frokosten hver dag.

Du kan med andre ord ikke forudsige det bedste tidspunkt for chefen. Derfor må du fokusere på hvad der er bedst for dig. Har du mest gå-på-mod om morgenen? Vil du helst ringe hjemmefra? Passer det dig bedst i bilen på vej hjem? Står du i køen i Bilka og tænker ”nu er det nu!”, så ringer du der.

Find et tidspunkt i dag, eller senest i morgen, som egner sig til at ringe og gør det så der.

Pointen er, at når det er dig, der sætter rammen, så har du fordelen ved at vælge en tid og et sted, hvor det passer dig. Dette er især en fordel for dem, som har svært ved at ringe til fremmede mennesker.

Godt 90 % af de jobsøgende jeg har kendt gennem tiden, synes det er grænseoverskridende at ringe, så du er ikke alene. (Har du brug for en helt konkret vejledning til, hvad du skal sige, når du ringer, kan du se min video ”Sådan ringer du på et jobopslag” om netop det emne).


At ringe uden for arbejdstiden

Hvis du har brug for det, så er det også fint at ringe uden for arbejdstiden. Undgå at ringe før kl. 8 eller efter klokken 20. Ellers er der frit slag i bolledejen.

Chefen kan jo bare lade være med at tage telefonen, hvis han/hun ikke vil forstyrres. Eller bede dig om at ringe tilbage på et andet tidspunkt.

Omvendt vil chefen jo gerne have gode kandidater, så hvis det koster en telefonsamtaler uden for kontortid, så er det helt ok for de fleste.

Når chefen ikke tager telefonen

Hvis det er helt umuligt at fange chefen, så send ham/hende en mail. For eksempel med følgende ord:

”Hej [chefens navn]. Jeg har forsøgt at ringe til dig angående jobbet som [indsæt titlen her], men desværre uden held. Hvilket tidspunkt vil det passe dig, at jeg ringer? For eksempel på [x]-dag eller [x]-dag. Jeg kan sagtens ringe udenfor kontortid, hvis det passer dig bedst. Er meget spændt på at høre mere om jobbet. Med venlig hilsen [dig]”.

Hvis du stadig ikke hører noget, så overvej om du overhovedet vil arbejde et sted, hvor chefen ikke gider prioritere sin egen ansættelsesproces og ikke synes, at din interesse i jobbet er 5 minutters telefontid værd.


Kristian Jensen, detgodejob.dk

Kristian Jensen har i mange år arbejdet som rekrutteringsansvarlig og karriererådgiver. Han har desuden undervist i jobsøgning og hjælper både unge og erfarne videre i deres arbejdsliv. Følg Kristian her:


Article was originally published at http://detgodejob.dk/hvad-tid-paa-dagen-skal-du-ringe-paa-et-jobopslag/

Guest article
26.802 readers
Updated on 25.02.2021

Read also...


Invitér dig selv på kaffemøde
Kaffemøder er en nem og effektiv adgang til viden, jobmuligheder, nye relationer og meget andet godt. Derfor er kaffemøder et stærkt værktøj i din jobsøgning eller karriereudvikling.
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
Move On Career
HR-cheferne om jobsamtalen
Hvordan forbereder du dig bedst til en jobsamtale? HR-chefer fra nogle af Danmarks største virksomheder giver et bud.
Move On Career
HR-cheferne om opfordret ansøgning
Hvad skal en god ansøgning indeholde og hvilke fejl bør man holde ekstra øje med? HR-chefer fra nogle af Danmarks største virksomheder giver et bud.
Redaktionen, Move On Career
Sådan ringer du på et jobopslag
Alt for få ringer til kontaktpersonen i jobopslaget, når de skal søge et job. Det er heldigt, for dermed kan du hurtigt og nemt få en fordel i forhold til alle de andre, der også søger jobbet. Det eneste du skal gøre er at ringe.
Kristian Jensen, DetGodeJob.dk
Nervøsitet før jobsamtalen
Du har sikkert oplevet det i forbindelse med jobsamtaler; nervøsiteten stiger, du er spændt, sat op og klar til at præstere. Her giver cand.psych. Lykke Pedersen en række gode råd om, hvordan du kan bruge din nervøsitet positivt.
Cand.psych. Lykke Pedersen, partner i Kjerulf og Partnere A/S.
Tests til jobsamtalen
Er du nervøs for testen til jobsamtalen? Få råd til hvordan du skal tackle en test før, under og efter samtalen.
Move On Career
HPT