' Start din egen virksomhed i 3 simple trin

Start din egen virksomhed i 3 simple trin

Som nyuddannet står verden åben for dig: Skal du ud og opleve verden? Skal du arbejde freelance? Bliver du tilpas ved tanken om en tryg 8-16 hverdag ved et skrivebord? Eller drømmer du om at starte din egen virksomhed?

2019-09-04 14:36:00
Move On

Hvis sidstnævnte er tilfældet, er du landet det helt rigtige sted. Her gennemgår vi, hvordan du starter din egen virksomhed i 3 simple trin!

 

Trin 1: Stil dig selv de vigtige spørgsmål

Hvis du vil starte egen virksomhed, skal du starte med at overveje, hvorfor du gerne vil forfølge dine iværksætterdrømme og huske alle de ting, der følger med titlen som selvstændig.

Her er nogle af de spørgsmål, du skal afklare med dig selv: 

  • Hvilke fordele og ulemper er der ved at være selvstændig? 
  • Hvilken type virksomhed vil du gerne starte? 
  • Hvordan skal forretningsmodellen bygges op? 
  • Hvilket behov dækker din forretningsidé i markedet?

Når du er blevet afklaret, er det tid til at vælge virksomhedstype.

 

Trin 2: Vælg virksomhedstype

Nu skal du til at beslutte hvilken slags virksomhed, du skal starte. Her får du et overblik over de forskellige virksomhedstyper i Danmark:

  • Enkeltmandsvirksomhed: Denne virksomhed er ejet af en fysisk person, og ejeren hæfter personligt for virksomheden. Der er ingen krav om startkapital, og denne type virksomhed er gratis at oprette.
  • Personligt ejet mindre virksomhed (PMV): Fungerer på samme måde som enkeltmandsvirksomhed, men ved denne type virksomhed skal du tjene mindre end 50.000 kroner om året. Der er ingen krav om startkapital og virksomheden er gratis at oprette.
  • Interessentselskab (I/S): To eller flere ejere som både kan være personer eller virksomheder. Denne type virksomhed har andre beskatningsregler, så vi anbefaler, at du får en revisor til at hjælpe med regnskabet. Der er ingen krav om startkapital, og det er gratis at oprette virksomheden.
  • Anpartsselskab (ApS): En eller flere ejere, der både kan være fysiske personer eller virksomheder. Selskabet skal ledes af en direktion, og der skal indgå en startkapital på minimum 40.000 kroner i kontanter eller andre værdier. Det koster 670 kroner i startgebyr at oprette virksomheden.
  • Aktieselskab (A/S): En eller flere ejere, der både kan være fysiske personer eller virksomheder. Selskabet skal ledes af en bestyrelse på mindst tre medlemmer og en direktion. Desuden skal der være en startkapital på mindst 400.000 kroner i kontanter eller andre værdier, og det koster 670 kroner i startgebyr at oprette virksomheden.

 

Trin 3: Opret CVR-nummer

Nu er du blevet afklaret omkring hvilken type virksomhed, du skal starte. Det eneste du mangler for at komme i gang, er at oprette et CVR-nummer.

For at oprette en virksomhed skal du blot gå ind på virk.dk og klikke på ‘opret en virksomhed’. Du følger udfylder informationen på hjemmesiden, og inden for 10 minutter kan du have oprettet din virksomhed og modtaget et CVR-nummer. 

 

Vupti - og du er selvstændig!

Dit CVR-nummer er virksomhedens unikke identifikationsnummer, som du eksempelvis skal bruge, når du sender en faktura eller opretter erhvervskonto i banken.

Vi håber, er du er blevet lidt mere klar over, om livet som selvstændig er noget for dig. Vi ønsker dig held og lykke med din virksomhed!


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis penge-app, der hjælper over 330.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger dine penge på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler afsted til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

Sponsored article
22.997 readers
Updated on 04.09.2019

Read also...


Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
Move On Career
Land drømmejobbet som nyuddannet
Med et par tips får du her hjælp til din ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere og sikrer dig en samtale.
Texta.dk (Sponsorartikel)
Nyuddannet og konsulent
En unik værktøjskasse inden for analyse og forandringstænkning. Men også en hverdag med stort arbejdspres og hårde stunder, når man er med til at nedlægge stillinger. Læs om Ask Jessens erfaringer som konsulent
Move On Career
HPT