5 fordele ved at være medlem af en fagforening

Måske har du allerede tjek på alt det, der er fedt at have styr på, når du går fra studie til arbejdsliv. En af dem er at blive medlem af en fagforening.

2023-08-31 11:29:00
Move On

Men hvorfor er det en god idé at melde sig ind i en fagforening? Og hvilke fordele følger med? Her får du 5 fordele ved at være medlem.

 

1. Støtte og vejledning, når det brænder på

Er der et dårligt arbejdsmiljø på din arbejdsplads? Oplever du tegn på stress? Bliver du chikaneret af en medarbejder? Møder du udfordringer, der gør det svært for dig at gå på arbejde, er din fagforening den, der rådgiver dig, så du ved, hvordan du skal tackle situationen.

2. Kontante fordele

Som medlem af en fagforening medfølger en række kontante fordele, som du kan nyde godt af. Tilbuddene varierer fra fagforening til fagforening, men typisk tilbydes der rabat på avisabonnementer, billigere forsikring, kunst- og kulturtilbud, fitness og juridisk bistand.

3. Juridisk førstehjælp

Og nu vi er ved juridisk bistand. Er din ansættelseskontrakt i overensstemmelse med loven? Bliver du uretfærdigt behandlet? Eller er din arbejdsgiver gået konkurs? Din fagforening giver dig juridisk hjælp, så du kan læne dig tilbage og nyde, at de har styr på dine rettigheder.

4. Hjælp til barsel, sygdom ferie og fravær

Hvordan er dine regler for ferie og fravær? Er du blevet alvorligt syg? Eller har du svært ved at gennemskue barselsreglerne? Din fagforening hjælper dig gerne med at gennemgå din ansættelseskontrakt og forklarer dig de ting, du har svært ved at forstå.

5. Kurser og kompetencerådgivning

Vil du prøve kræfter med mentaltræning? Skal du have et kommakursus? Eller vil du gerne være skarp til Linkedin? Din fagforening tilbyder et udvalg af kurser, workshops og arrangementer, der styrker dit CV og kompetencer. Voila! 

 

Det var det! Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad en fagforening kan gøre for dig


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 350.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

 


 

Hvilke fagforeninger er populære blandt de højtuddannede?

 

Business Danmark

Business Danmark er målrettet salg, marketing og rådgivning. Business Danmark tilbyder medlemmerne juridisk rådgivning, coaching, selvudvikling, kontante fordele og a-kasse.

Besøg fagforeningen

 

Det Faglige Hus fagforening

Det Faglige Hus er både en a-kasse og en fagforening, og de er for alle lønmodtagere og selvstændige.

Besøg fagforeningen

 

Ase Fagforening

Ase er en uafhængig fagforening og a-kasse, der er ejet af deres medlemmer. Ase er åben for alle uanset om man er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse. Ase tilbyder bl.a. billige forsikringer til deres medlemmer.

Besøg fagforeningen

 

25.259 læsere
Opdateret d. 31.08.2023

Læs også...


Guide: Fagforening - fact for fact
Hvad er en fagforening, hvilken skal du vælge, og hvordan kan du bruge den? Få svarene her!
Move On Career
A-kasser der er udbredte blandt højtuddannede
Måske er du en af de heldige, der får job direkte efter endt uddannelse. Men hvis ikke, så kan et medlemskab af en a-kasse være afgørende for din privatøkonomi. Se her, hvilken a-kasse der passer bedst til dig. Og husk at melde dig ind senest 2 uger efter dimissionen!
Move On Career
Dimittend – husk a-kassen inden 2 uger
Har du lige overstået studiets sidste eksamen? Eller er dimissionsdatoen meget snart inden for rækkevidde? Først og fremmest tillykke - det er godt gået! Men inden du nu kaster dig over Xbox’en med vennerne eller drager udenlands med rygsækken, så overvej at melde dig ind i en a-kasse som noget af det første. Ellers risikerer du nemlig at gå glip af tusindvis af kroner!
Move On Career
Fra SU til løn i 3 enkle trin
Du har netop afsluttet din sidste eksamen og glæder dig over, at du nu kan skifte studiebøgerne og de mange aftener på læsesalen ud med et fuldtidsjob eller lidt tid på dagpenge, inden du finder drømmejobbet. Men hvordan tackler du at gå fra studie til dagpenge eller løn? Og hvilke økonomiske forhold, skal du tage højde for, som du ikke skulle tænke på, da du var på SU?
Karen Johanne Iversen, Spiir.dk (sponsorartikel)
Alt om dagpenge
Hvis du, som mange nyuddannede ikke står med en ny ansættelseskontrakt i hænderne lige efter din sidste eksamen, så er dagpenge din økonomiske redning indtil dit første job.
Mette Werlauff, Spiir.dk
Land drømmejobbet som nyuddannet
Med et par tips får du her hjælp til din ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere og sikrer dig en samtale.
Texta.dk (Sponsorartikel)
Start din egen virksomhed i 3 simple trin
Som nyuddannet står verden åben for dig: Skal du ud og opleve verden? Skal du arbejde freelance? Bliver du tilpas ved tanken om en tryg 8-16 hverdag ved et skrivebord? Eller drømmer du om at starte din egen virksomhed?
Karen Johanne Iversen, Spiir.dk (sponsorartikel)
Opskrift på finansiel frihed
Er du som nyuddannet på udkig efter dit første fuldtidsarbejde? Eller er du startet i arbejde og forestiller dig, at der går mange, mange år, før du kan trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet og de mange forpligtelser, der hører med til arbejdslivet?
Karen Johanne Iversen, Spiir.dk (sponsorartikel)
HPT