Men hvorfor er det en god idé at melde sig ind i en fagforening? Og hvilke fordele følger med? Her får du 5 fordele ved at være medlem.

 

1. Støtte og vejledning, når det brænder på

Er der et dårligt arbejdsmiljø på din arbejdsplads? Oplever du tegn på stress? Bliver du chikaneret af en medarbejder? Møder du udfordringer, der gør det svært for dig at gå på arbejde, er din fagforening den, der rådgiver dig, så du ved, hvordan du skal tackle situationen.

2. Kontante fordele

Som medlem af en fagforening medfølger en række kontante fordele, som du kan nyde godt af. Tilbuddene varierer fra fagforening til fagforening, men typisk tilbydes der rabat på avisabonnementer, billigere forsikring, kunst- og kulturtilbud, fitness og juridisk bistand.

3. Juridisk førstehjælp

Og nu vi er ved juridisk bistand. Er din ansættelseskontrakt i overensstemmelse med loven? Bliver du uretfærdigt behandlet? Eller er din arbejdsgiver gået konkurs? Din fagforening giver dig juridisk hjælp, så du kan læne dig tilbage og nyde, at de har styr på dine rettigheder.

4. Hjælp til barsel, sygdom ferie og fravær

Hvordan er dine regler for ferie og fravær? Er du blevet alvorligt syg? Eller har du svært ved at gennemskue barselsreglerne? Din fagforening hjælper dig gerne med at gennemgå din ansættelseskontrakt og forklarer dig de ting, du har svært ved at forstå.

5. Kurser og kompetencerådgivning

Vil du prøve kræfter med mentaltræning? Skal du have et kommakursus? Eller vil du gerne være skarp til Linkedin? Din fagforening tilbyder et udvalg af kurser, workshops og arrangementer, der styrker dit CV og kompetencer. Voila! 

 

Det var det! Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad en fagforening kan gøre for dig


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 350.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

 


 

Hvilke fagforeninger er populære blandt de højtuddannede?

 

Business Danmark

Business Danmark er målrettet salg, marketing og rådgivning. Business Danmark tilbyder medlemmerne juridisk rådgivning, coaching, selvudvikling, kontante fordele og a-kasse.

Besøg fagforeningen

 

FRIE Fagforening

FRIE er fagforeningen for alle lønmodtagere uanset uddannelse.

Besøg fagforeningen

 

Det Faglige Hus fagforening

Det Faglige Hus er både en a-kasse og en fagforening, og de er for alle lønmodtagere og selvstændige.

Besøg fagforeningen

 

Ase Fagforening

Ase er en uafhængig fagforening og a-kasse, der er ejet af deres medlemmer. Ase er åben for alle uanset om man er lønmodtager, selvstændig eller under uddannelse. Ase tilbyder bl.a. billige forsikringer til deres medlemmer.

Besøg fagforeningen