Et graduate program er et forudtilrettelagt jobforløb typisk i en større virksomhed, og varer typisk 1-3 år. Du vil komme rundt i forskellige afdelinger, prøve dine kompetencer af, og i langt de fleste tilfælde munder det ud i en fastansættelse. Alt i alt en rigtig god mulighed for dig som nyuddannet til at få kickstartet karrieren. Og en af de helt store fordele ved at søge en graduate-stilling er, at du ikke er i konkurrence med dem, der har flere års erfaring - tværtimod er det kun for nyuddannede.

Fra turnusordning til fastansættelse

Et graduate program er en målrettet stilling i en organisation eller virksomhed i ind- eller udlandet. Det er oftest en stor virksomhed, der kan have afdelinger mange forskellige steder. Du kan endda være heldig at få lov til at komme til en udenlandsk afdeling.

Fælles for de fleste graduate programmer er, at du kommer ud i flere af virksomhedens afdelinger. Nogle gange vil det være målrettet eksempelvis HR eller marketing, og andre gange vil dit forløb variere med forskellige afdelinger, hvor du eksempelvis kan komme ud i afdelinger som logistik, HR og marketing m.fl. i løbet af din rotationsperiode.

Det er en unik mulighed for at få en indsigt i, hvordan afdelingerne hænger sammen på kryds og tværs, og afprøve dig selv i forskellige jobfunktioner. Samtidig vil du også få et stort netværk af kolleger og opnå en forståelse af kerneforretningen i virksomheden.

Men det er ikke kun en fordel for dig - virksomheden får også muligheden for at forme en kompetent og dygtig ansat, som har kendskab til ikke bare én afdeling, men flere. Derfor er virksomhedens mål om at give dig en lærerig start på karrieren lige så gavnlig for dig som for virksomheden.

Dit første job er ikke en praktikplads

Det er dog vigtigt ikke at sammenligne det med et praktikforløb. I et graduate program bliver du ansat på lige fod med de andre medarbejdere, og det forventes, at du arbejder på samme niveau som en fastansat. Derfor får du også løn under din ansættelsesperiode som graduate.

Det er også almindeligt, at du får tilknyttet en mentor eller en buddy, som kan hjælpe dig ind i virksomheden. Din mentor hjælper og guider dig gennem din ansættelsesperiode og vil under dit forløb også være din sparringspartner.

Et graduate program er altså en rigtig god måde at komme ind på arbejdsmarkedet, og så er det en god måde at lære virksomheden at kende på. Og du lærer faktisk også dig selv bedre at kende og finder måske ud af, hvilket område du helst vil arbejde indenfor. Men hvordan får du en plads på et graduate program?

Fra tanke til handling

Faktisk har virksomhederne ret høje forventninger til dem, der ansøger. Arbejdsgiverne leder nemlig efter de spirende talenter, der skal blive en del af virksomhedens fremtid. Der kan både være krav til dine karakterer og din kunnen.

Det starter selvfølgelig med en ansøgning - ligesom alle andre jobansøgninger. Nogle af virksomhederne lægger vægt på, at du har et højt snit, at du har erfaring fra en international profil eller måske lægger de vægt på, at du har den rette lederstil.

Fælles for de virksomheder, der søger en graduate er dog, at de gerne vil ansætte en kandidat, som de ser et potentiale i - også på længere sigt. De lægger selvfølgelig også vægt på dit engagement for både virksomheden og stillingen.

Efter ansøgningen vil virksomheden vælge en gruppe kandidater ud til samtale eller til en optagelsesprøve. Det varierer alt afhængig af, hvilket felt du har ansøgt inden for, og hvilken virksomhed du søger hos. Nogle steder skal man igennem en personlighedstest, kognitive tests eller andre opgaveløsninger. En stor del af virksomhederne benytter sig også af specifikke caseopgaver eller workshopdage, hvor de kan teste dine nuværende kompetencer, og om du har den rette tilgang til opgaverne, som passer ind i virksomheden.

Hvis du drømmer om en graduate-stilling, så hold dig ikke tilbage - du kan se, hvilke stillinger der er lige nu her.