Juleferien kalder, og den føles oftest velfortjent. Og medmindre man har en sidegesjæft som julemand, så orker de færreste af os tilbringe juleferien med at lede efter nyt job.

Jobbankens statistik viser næsten en halvering i både antallet af besøg og ansøgninger sendt mellem jul og nytår. Og så tager det voldsom fart igen i starten af januar måned, hvor antallet af besøgende stiger med næsten 30% i forhold til normalen.

Men måske er det en god idé at bruge lidt af sin ferie på jobjagt? Vi har kigget lidt på fordele og ulemper ved julejobsøgning.

 


PRO: Kom foran i jobkøen

Jobmarkedet kører på lavere blus i juleperioden, men med færre ansøgere kan det også give dig en chance for at komme foran i jobkøen. Kan du finde nogen job med ansøgningsfrist inden d. 1 januar?


CONTRA: Du kan bruge ferien til at klare hovedet

Juletiden giver dig en god mulighed for at skubbe bekymringer om din arbejdssituation lidt væk og lægge afstand til hverdagens stress. Med færre opslag publiceret i juleferien kan det måske bedre betale sig for dig at bruge tiden på at genopbygge din energi.

Contra


PRO: Nemmere at fange chefen i mindre virksomheder

Selv om nogle chefer holder juleferie, er der fortsat mange i de små og mellemstore virksomheder, der bruger tiden mellem jul og nytår på at færdiggøre regnskaber, afslutte projekter og holde skansen på arbejdspladsen. Vil du være lidt proaktiv med en uopfordret jobansøgning eller komme på forkant ved at ringe på et jobopslag, så kan dagene mellem jul og nytår være et godt tidspunkt at gøre det på.


CONTRA: Forbered dig til januars jobsøgning

Selv om virksomheder fortsat sender nye job ud, er december alligevel en af de måneder med færrest tilgængelige job. Så er det måske bedre at brugen energien på at opdatere dit CV, finpudse din online profil eller forberede en ny skabelon til dine ansøgningsbreve. Så er du klar til at give den gas med jobsøgning, når der i begyndelsen af januar dukker mange nye stillinger op.

Contra


PRO: Nogle stillinger skal besættes inden nyt budgetår

Mange virksomheder har faste budgetter i forhold til rekruttering, og HR kan derfor være ekstra motiveret for at finde de manglende medarbejdere inden året er omme. Hold øje med de nyeste job med kort ansøgningsfrist - det kan være, at dit perfekte job gemmer sig iblandt dem.


CONTRA: Budgettet kan være brugt, så nye stillinger gemmes til januar

En del virksomheder har brugt budgettet op længe inden jul og afventer derfor det nye år, før de opretter nye stillingsopslag. Så hvis du foretrækker et godt overblik over alle tilgængelige job på forhånd, så kan det være en fordel at afvente januar, inden du går i gang med jobsøgningen. Men husk, at antallet af aktive jobsøgende (= dine konkurrenter) også stiger kraftigt efter nytår.

Contra


Spørger du om vores holdning?

Vi er (heldigvis) alle forskellige og har forskellige tilgange til jobsøgning. Der er derfor heller ikke noget endegyldigt svar på, om julejobsøgning er godt eller skidt. 

Men spørger du om vores holdning? Så får du et klart svar... Fordelene ved jobsøgning i juleferien overstiger langt ulemperne. Så sæt endelig gang i jobsøgningen hurtigst muligt - jo før, jo bedre.

Rigtig glædelig julejobsøgning!