' Hold hovedet koldt og hjertet varmt under jobsøgningen

Hold hovedet koldt og hjertet varmt under jobsøgningen

Jobsøgning kan være en lang proces, men det kan også være en god og lærerig tid.

2022-05-20 09:13:00
Move On

Du har brug for al den gode energi, du kan få

Du kan selv skabe den ved at være opmærksom på, hvad der giver dig god energi. Lav eventuelt en ”god-energi-liste” som du kan plukke fra, når du trænger til det eller skemalæg god-energi-aktiviteter i løbet af dagen – f.eks. at løbe en tur, drikke en kop kaffe med en veninde eller se et afsnit af din favoritserie.

Inspiration fra andre

Nogle mennesker henter primært energien fra den indre verden, andre fra den ydre. Vær opmærksom på, hvad der giver dig energi i relationen med andre. Nogle mennesker kan trække energi ud af dig, og dem har du ikke brug for at omgås i en jobsøgningsproces, der kræver al den positive energi, du kan få.

Jobsøgning tager tid

At være jobsøgende er et fuldtidsjob. Førstegangsjobsøgende bliver ofte overraskede over, hvor lang tid det egentligt tager at søge job. Omgangskredsen og kæresten har heller ikke nødvendigvis forståelse for, at det tager tid at søge job, hvis de ikke selv har prøvet det. Derfor skal du måske forklare, hvorfor du ikke kan lave alt det huslige arbejde eller altid har tid til brunch om torsdagen, når du nu alligevel ”går hjemme.”

Struktur på hverdagen

Det kan være en god idé at få struktur på hverdagen/arbejdsdagen, så det hele ikke flyder sammen, og du også husker holde fri. Der er noget om reglen otte timers arbejde, otte timers fritid og otte timers hvile. Så et dags- og ugeskema kunne måske være en hjælp. Tænk på hvad der fik dig succesfuldt gennem dit studie og kopier eventuelt de gode vaner derfra.

Husk at fejre din indsats

Som jobsøgende er målet at få job. Det kan gå hurtigt, og det kan tage lang tid. Det afhænger af flere faktorer. Det er vigtigt, at du fejrer din indsats undervejs, belønner og roser dig selv for dit arbejde med jobsøgningen.

Se afslag som vejledning, ikke som fiaskoer

Når afslagene kommer, og det gør de jo ofte, så prøv at lær af dem og se dem som trin på vejen til jobbet. Husk, at du søgte og lærte noget af det frem for at se afslaget som fiasko. Hold fokus på at hjælpe dig selv bedst muligt gennem jobsøgningsprocessen. Og vær ikke bange for at bede om hjælp. Kroppen er meget mere følsom, og der kommer idéerne fra.

137.173 læsere
Opdateret d. 20.05.2022

Læs også...


Økonomisk zen under jobsøgning
Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at få mere ro på finanserne og ikke mindst tankerne om dem!
Mette Werlauff, Spiir.dk
Vælg arbejdsglæden - men hvordan?
”Der, hvor verdens behov og dine evner mødes, finder du dit kald.” Sådan sagde Aristoteles for 2300 år siden. Hvordan finder du arbejdsglæden i dag?
Move On Career
Nyuddannet i mindre virksomhed
Hvad skal du have fokus på i den uopfordrede ansøgning, når du søger job hos små og mellemstore virksomheder?
Move On Career
Søg job i små og mellemstore virksomheder
Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse, giver her sine bud på, hvordan man skal bære sig ad med jobsøgning i de små og mellemstore virksomheder.
Susanne Bruhn, karriererådgiver i CA a-kasse
Målret karrieren – læg en plan
De fleste planlægger deres indkøb, ferie og deres næste store investering. Men kan man egentlig også planlægge sin karriere?
Mette Høy Søndergaard (interview)
Land drømmejobbet som nyuddannet
Med et par tips får du her hjælp til din ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere og sikrer dig en samtale.
Texta.dk (Sponsorartikel)
For gammel til at være ung?
Thomas Madvig er en af landets mest feterede dj’s, der også har haft en karriere som musikvært på bl.a. The Voice og MTV. Han nærmer sig de 50 år, men er ikke af den grund tættere på at forlade nattelivet, musikken og festerne.
Helene Kondrup Jensen
Dyrk de gode arbejdsvaner
Overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan for nogle føles som en stor omvæltning. Men samtidig har du som ny på jobmarkedet mulighed for at få de gode arbejdsvaner med fra start. Specialist i effektive arbejdsvaner, Line Ullmann, giver her gode råd, så du kan komme godt i gang.
Redaktionen, Move On Career
HPT