Eksempel på et CV

Dit CV er et af de mest essentielle værktøjer i din jobsøgning. Få tips til at få udarbejdet dit eget.

2020-04-20 10:36:00
Move On

Gør dit CV overskueligt

Lav klare overskrifter og en klar struktur. Gå efter at have relevant information i stedet for al information. Et CV på en-to sider er en glimrende længde.

Få en klar profil

CV’et skal gerne give dig en klar profil. En god metode til at opnå det er at udelade alt, der ikke underbygger de kompetencer, som er relevante for det job, du søger.

Vær troværdig

CV’et må ikke lugte af overdrivelser. Beskrivelserne skal være detaljerede uden at blive for tekniske. Der må ikke være huller, der kan efterlade læseren med spørgsmål.

Vis dokumentation

Der kan være referencer i form af navne på tidligere chefer, der kan dokumentere indholdet af dit CV. I så fald skal du huske at forberede dem på, at de kan blive kontaktet. En formulering om, at ”referencer kan fremskaffes, såfremt de ønskes” uden at tilføje de specifikke navne og kontaktoplysninger i selve CV’et, er dog også almindeligt.

Lav et lækkert layout

Indholdet skal være lækkert at se på. Hold dig til én skrifttype, variér den i størrelse og lav den fed eller understreget alt efter om det er en hovedoverskrift eller en mindre overskift. Brug punktform og indrykning, så det bliver let at overskue.

Brug de sociale medier

Du kan linke tildine online-profiler eller indlejre videoklip i dokumentet, så læseren kan grave videre efter informationer om dig. Du kan dog ikke forvente, at vedkommende bruger den ekstra tid så sørg for at al relevant information findes i dokumentet. Tænk altid over hvordan du fremstår på de sociale medier - du kan aldrig vide, om en kommende arbejdsgiver tjekker dine online-profiler, uanset om du henviser til dem eller ej.

Bilag

Nævn hvis der er vedlagt et eksamensbevis, anbefalinger eller andre bilag. Ved mindre relevante dokumenter kan du skrive, at du kan sende dem, hvis de ønsker det.


Sådan gør du

 

CV - eksempel

1. Overskrift

CV eller Curriculum Vitae.

2. Dine personlige data

Navn, adresse, telefonnummer, e-mail, civilstand, alder osv.

3. Resumé

Beskriv kort og præcist dine kompetencer, evt. hvad du har beskæftiget dig med, og hvad du brænder for at arbejde med. Hold dig på tre-fem linjer, og hold det primære fokus på kompetencerne.

4. Dine ansættelser

Skriv navnene på de virksomheder du har været ansat i. List dem kronologisk og med din seneste ansættelse først. Husk også at nævne dine jobtitler og evt. ansvarsområder.

5. Din uddannelse

Du skal nævne de uddannelser, du har gennemført. Begynd altid med den senest afsluttede. Du kan også vælge at medtage de kurser, du har deltaget i, eller større opgaver som f.eks. specialet, hvis det har relevans for det job, du søger.

6. Dine sprogkundskaber

Her kan du skrive hvilke sprog, du behersker, og på hvilket niveau, ved at definere, om du kan forstå, tale eller skrive sproget.

7. IT-kendskab

Her kan du skrive hvilke IT-programmer, du har erfaring med og gerne tilføje, om det f.eks. er på bruger- eller superbrugerniveau.

8. Fritid

Du kan nævne dine fritidsinteresser, da de er med til at give et samlet billede af, hvem du er som person.

9. Referencer

Der kan være referencer i form af navne på tidligere chefer, der kan dokumentere indholdet af dit CV eller en formulering om, at ”referencer kan fremskaffes, såfremt de ønskes”.

Move On redaktion
75.061 læsere
Opdateret d. 20.04.2020

Læs også...


Opfordret ansøgning
Du har fundet et stillingsopslag, som du bare MÅ søge, og nu gælder det om at pudse tastaturet af og få skrevet en god opfordret ansøgning. Her får du vores guide til, hvad der bør være i din ansøgning – og ikke mindst, hvordan du kommer til at fremstå som den uundværlige medarbejder.
Move On Career
How to write a CV
Your CV will likely be the employer’s first impression of you. Here is our guide to help you look your best.
Daniel Bird (edited 2024)
HR-cheferne om CV
HR-cheferne giver deres bedste råd til din CV-skrivning, så det supplerer din ansøgning og du får mest muligt ud af jobsøgningen.
Move On Career
HR-cheferne om opfordret ansøgning
Hvad skal en god ansøgning indeholde og hvilke fejl bør man holde ekstra øje med? HR-chefer fra nogle af Danmarks største virksomheder giver et bud.
Redaktionen, Move On Career
HR-cheferne om uopfordret ansøgning
Hvad er vigtigt at huske, når man skriver en uopfordret ansøgning? HR-chefer fra nogle af landets største virksomheder giver et bud!
Redaktionen, Move On Career
Jobansøgningen: hvad skal den gøre for dig?
Når du skriver en jobansøgning på baggrund af et jobopslag, er det fordi, du gerne vil have jobbet. Men hvad er egentlig det præcise formål med en ansøgning – hvordan skal den bringe dig nærmere en ansættelse? Vi har spurgt brandingekspert Ricki Nielsen og karriererådgiver Paula Taina-Nielsen.
Move On Career
Uopfordret ansøgning
Beskriv dit tilbud og din motivation meget konkret - og vær opmærksom på timingen, når du søger uopfordret!
Move On Career
Kompetenceafklaring i jobsøgningen
Vi taler meget om ”at kunne brande sig selv” og kunne ”sælge sig selv” på jobmarkedet og som studerende. Men du kan først ”brande dig selv”, når du har en identitet at brande, og du kan først arbejde med din synlighed, når du har noget at vise frem.
Kirsten Holm Madsen
HR-cheferne: 7 fejl du skal undgå i dit CV
Erfarne HR-medarbejdere læser hundredevis af CV’er igennem hver måned. Desværre støder de ofte på de samme ærgerlige fejl. Det er ofte store fejl, som får dig til at virke useriøs eller sjusket – heldigvis er de fleste af dem lette at løse.
Move On Career
Sådan skriver du et godt CV
Curriculum Vitae betyder livsløbebane, og formålet med det er at præsentere alle dine erfaringer kort og præcist - en oversigt over dine erhvervserfaringer, din uddannelse, dine studiejob, dine sprog- og it-kundskaber, personlige interesser osv.
Redaktionen, Move On Career
HPT