Gør dit CV overskueligt

Lav klare overskrifter og en klar struktur. Gå efter at have relevant information i stedet for al information. Et CV på en-to sider er en glimrende længde.

Få en klar profil

CV’et skal gerne give dig en klar profil. En god metode til at opnå det er at udelade alt, der ikke underbygger de kompetencer, som er relevante for det job, du søger.

Vær troværdig

CV’et må ikke lugte af overdrivelser. Beskrivelserne skal være detaljerede uden at blive for tekniske. Der må ikke være huller, der kan efterlade læseren med spørgsmål.

Vis dokumentation

Der kan være referencer i form af navne på tidligere chefer, der kan dokumentere indholdet af dit CV. I så fald skal du huske at forberede dem på, at de kan blive kontaktet. En formulering om, at ”referencer kan fremskaffes, såfremt de ønskes” uden at tilføje de specifikke navne og kontaktoplysninger i selve CV’et, er dog også almindeligt.

Lav et lækkert layout

Indholdet skal være lækkert at se på. Hold dig til én skrifttype, variér den i størrelse og lav den fed eller understreget alt efter om det er en hovedoverskrift eller en mindre overskift. Brug punktform og indrykning, så det bliver let at overskue.

Brug de sociale medier

Du kan linke tildine online-profiler eller indlejre videoklip i dokumentet, så læseren kan grave videre efter informationer om dig. Du kan dog ikke forvente, at vedkommende bruger den ekstra tid så sørg for at al relevant information findes i dokumentet. Tænk altid over hvordan du fremstår på de sociale medier - du kan aldrig vide, om en kommende arbejdsgiver tjekker dine online-profiler, uanset om du henviser til dem eller ej.

Bilag

Nævn hvis der er vedlagt et eksamensbevis, anbefalinger eller andre bilag. Ved mindre relevante dokumenter kan du skrive, at du kan sende dem, hvis de ønsker det.


Sådan gør du

 

CV - eksempel

1. Overskrift

CV eller Curriculum Vitae.

2. Dine personlige data

Navn, adresse, telefonnummer, e-mail, civilstand, alder osv.

3. Resumé

Beskriv kort og præcist dine kompetencer, evt. hvad du har beskæftiget dig med, og hvad du brænder for at arbejde med. Hold dig på tre-fem linjer, og hold det primære fokus på kompetencerne.

4. Dine ansættelser

Skriv navnene på de virksomheder du har været ansat i. List dem kronologisk og med din seneste ansættelse først. Husk også at nævne dine jobtitler og evt. ansvarsområder.

5. Din uddannelse

Du skal nævne de uddannelser, du har gennemført. Begynd altid med den senest afsluttede. Du kan også vælge at medtage de kurser, du har deltaget i, eller større opgaver som f.eks. specialet, hvis det har relevans for det job, du søger.

6. Dine sprogkundskaber

Her kan du skrive hvilke sprog, du behersker, og på hvilket niveau, ved at definere, om du kan forstå, tale eller skrive sproget.

7. IT-kendskab

Her kan du skrive hvilke IT-programmer, du har erfaring med og gerne tilføje, om det f.eks. er på bruger- eller superbrugerniveau.

8. Fritid

Du kan nævne dine fritidsinteresser, da de er med til at give et samlet billede af, hvem du er som person.

9. Referencer

Der kan være referencer i form af navne på tidligere chefer, der kan dokumentere indholdet af dit CV eller en formulering om, at ”referencer kan fremskaffes, såfremt de ønskes”.