Hvilke fordele har det givet dig at starte din karriere med konsulentjobbet?

Jeg har oplevet, at jeg som nyuddannet har nogle kompetencer, som industrien efterspørger. Jeg er blevet introduceret til mange forskellige brancher på kort tid, og mine opgaver har givet mig stærk erfaring inden for både analyse og præsentationsteknik, som jeg vil kunne bruge i enhver fremtidig ansættelse.

Jeg arbejder i et lille hus med kun fire ansatte, og jeg ønskede netop at få det store ansvar og de spændende opgaver allerede fra min første dag på jobbet. Og det lykkedes.

Hvilke udfordringer har du mødt?

Min rolle er ofte at gå ind i en virksomhed på et strategisk niveau, interviewe relevante stakeholders og på den baggrund udarbejde et sæt af hypoteser for virksomhedens strategi. Det er en stor udfordring ikke efterfølgende at få lov til at se projektet blive fulgt til dørs.

En gang imellem kan jeg savne f.eks. at se resultatet af målsætninger, man har været med til at opstille. Og det betyder også, at jeg på et eller andet tidspunkt i fremtiden godt kan se mig selv fortsætte i en fast stilling i industrien.

Hvad skal man være dygtig til som konsulent?

Man skal være knalddygtig til at regne, for ellers når man ikke langt. Men man skal også have stærke sociale evner. Når man besøger en virksomhed, er de ansatte oftest tilbageholdende ved tanken om, at en udefra skal påvirke deres arbejdsgange.

Derfor skal man vække deres tillid, men samtidigt holde en distance. For man kan risikere, at ens nytænkning af virksomheden indebærer, at nogle mister deres stillinger. Det er hårdt. Men jeg er nødt til at være professionel og tænke, at min rolle er at sørge for, at virksomheden klarer sig så godt som muligt.

Mød Ask Illum Jessen

Ask Illum Jessen

  • MSc i Applied Economics and Finance, CBS, 2012
  • Strategikonsulent hos Core & Company: 2012-2014
  • Chief of Strategy, FK Distribution A/S: 2015-2016